• Nové
Rakytníkový čaj z vysočiny + lipový kvet 50g
search
  • Rakytníkový čaj z vysočiny + lipový kvet 50g

Rakytníkový čaj z Vysočiny + lipový kvet 50g

3,90 € S DPH

(78,00 € kg)

Doba dodania 3-5 dní
Množstvo

5 položky

 

Používame zabezpečený prenos TLS

 

Doprava - využívame služby DPD

  Platba online kartou, bank.prevodom, dobierkou

Na prevádzke v hotovosti, aj kartou

V sadoch v okolí Bohdalova na Vysočine (ČR) pestujeme rakytník rešetliakový (Hippophae rhamnoides). Staráme sa oň s láskou, a preto nepoužívame žiadne minerálne hnojiny, herbicídy, pesticídy ani iné chemické prostriedky, takže je úplne BIO. :-)


Rakytník je unikátne ovocie bohaté na kombináciu vitamínov, antioxidantov, stopových prvkov, oleja, nenasýtených mastných kyselín a biologicky aktívnych látok. Kríky alebo malé stromy najskôr krášli žltkasté kvety, ktoré na jeseň dozrejú do žiariacich oranžových bobuliek plných slnka a hlavne vitamínu C.


Hoci v našich čajových zmesiach používame rakytníkové úsušky, čo sú „zvyšky“ po lisovaní čerstvej šťavy z bobúľ, nie sú ochudobnené o látky prospešné pre Váš organizmus a nič to neuberá na ich kvalite a chuti výsledného produktu. Používajú sa na prípravu čajov, po rozdrvení sú vhodnou prísadou do sladkých aj slaných ciest (viď „rakytníková drvina“).

Lipa srdcovitá či malolistá (Tilia cordata) je statný opadavý listnatý strom, Od júna do júla kvitne žltkasto bielymi kvetmi. Práve v čase kvetu je prechádzka okolo lipy zmyselným pohladením, pretože celá nádherne omamne vonia. A sú to opäť kvety, ktoré nám ponúkajú svoju liečebnú silu. Sú totiž plné účinných látok od flavonoidov a silíc cez fytosteroly a triesloviny.


Viete, že

- lipové drevo je mäkké a ľahké, dobre opracovateľné? Vysoko si ho cenia rezbári, používa sa aj na výrobu hudobných nástrojov...

Lahodná šálka rakytníkového čaju s lipovým kvetom vo Vás naladí tie správne struny pre chvíle pohody


Zmes rakytníkových úsuškov a lipového kvetu - obsah 50 g.


Premýšľali ste niekedy o tom, prečo je lipa český národný strom?


Pre svoju vôňu, pôvabnú korunu aj vľúdny tieň sa lipa stala symbolom ochrany, pomoci a lásky. Ľudia verili, že dokáže odohnať zlých duchov a svojou energiou zbaví človeka chmúrnych myšlienok.


Indoeurópske kmene od nepamäti uctievali lipu a dub, ktoré dojromady tvorili silnú významovú dvojicu. Lipa v nej zastávala rolu ženského prvku, dub mužského. Túto symboliku prijali za svoju v neskorších dobách Slovania, Baltovia i Taliaci.


V dobe národného obrodenia ale symbolika stromov doznala veľkých zmien. V stredoeurópskom kontexte bol dub stále viac spájaný s nemeckým národom, zatiaľ čo lipa so slovanským.


Všetko vyvrcholilo na Všeslovanskom zjazde v Prahe roku 1848, kde sa lipa stala stromom Slovanov aj oficiálne. A od tejto doby ju za svoj národný strom považujú aj Česi...


                                                                              (zdroj: www.radiozurnal.rozhlas.cz)

002277
5 položky

Tabuľka dát

Čaje a kávoviny
Rakytníkové
Komentáre (0)
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.